dít is Roudle

Wise to meet!

Uitleg FAQ


Vind de beste plek voor je afspraak, bespaar reistijd en kosten

 • Roudle

  Roudle is de tool die laat zien op welke plek je het beste kunt afspreken met minimale reistijd (en reiskosten en CO2-uitstoot): Roudle verandert de manier van afspreken radicaal: Je geeft aan waar iedereen vandaan komt en hoe iedereen reist en je ziet direct wáár je het best af kunt samenkomen, rekening houdend met het wegennet, reistijden en actuele dienstregelingen; het antwoord zal je verrassen, want je gevoel laat je vaak in de steek bij dit soort puzzels…

 • Minimale reistijd

  Roudle is uniek in z’n soort, omdat het als enige wél rekening houdt met de werkelijke reistijden en dienstregelingen. Daar waar anderen een eenvoudig middelpunt op de kaart prikken, zijn wij de wiskunde ingedoken om jouw probleem écht op te lossen: Roudle maakt afspreken makkelijk, zakelijk én privé!

 • Eenvoud

  De werking van Roudle is eenvoudig: Je kiest de verschillende vertrekpunten en ziet automatisch het voorgestelde meetingpoint. Door gebruik te maken van verkeersdata en slimme wiskundige algoritmes krijg je de beste oplossing. Je blijft zelf in control en kunt eenvoudig een ontmoetingsplek kiezen in de buurt van de gegeven oplossing.

 • Objectief

  Roudle laat je de objectief beste oplossing zien om met meerdere mensen te vergaderen of samen te komen, ongeacht sponsors of adverteerders. Je bent immers zelf het best in staat om te bepalen wat het best bij je past!

 • Openbaar vervoer en meer...

  Multimodaliteit: Of je nu de beste plek wilt vinden voor een groepje automobilisten, of een groepje OV-reizigers, of juist een combinatie van beide; met Roudle vind je altijd de meest efficiënte plek, ook als de één met de auto uit Eindhoven komt en de ander met de trein uit Groningen.

 • Voor úw bedrijf

  Desgewenst leveren wij een in-company versie afspraakprikker met méér en geavanceerde mogelijkheden die aansluiten op úw organisatie, úw huisstijl, úw kantoorlocaties en úw duurzaamheidsdoelstellingen.

Zo werkt Roudle

Met Roudle bepaal je de meest duurzame locatie om af te spreken. Voer hier eerst de vertrekpunten van de verschillende deelnemers in. Dit kan een plaats, postcode of een volledig adres zijn in Nederland, België of Luxemburg. Geef per persoon aan of hij met de auto of het OV (alleen in Nederland) reist. Druk op ‘Bepaal beste plek’ en na ongeveer 30 seconden zie je wat de handigste plek is om af te spreken met zo min mogelijk totale reistijd. In de bedrijfsspecifieke incompany-afspraakprikkers van MobilityLabel kunnen we ook rekening houden met de gemiddelde vertraging door files op het ingevoerde tijdstip.

Op de kaart zie je vervolgens de ingevoerde vertrekpunten en één of meer slimme plaatsen voor jouw afspraak. Het Roudle-advies is de grootste blauwe marker. Naast de markers zie je de totale reistijd van alle reizigers opgeteld.

Om een juiste keuze te maken hebben we ook de totale afstanden, kosten en CO2-uitstoot van de verschillende alternatieven voor je doorgerekend. Je ziet deze door de pijltjes achter de alternatieven open te klikken.

Wil je in de buurt van de voorgestelde afspreekpunten verder zoeken naar hotels, restaurants of andere faciliteiten, maak dan je keuze door de gewenste categorie aan te klikken of een zoekterm in te voeren.

Heb je je favoriete hotel, restaurant of co-workplace gevonden, deel deze dan met de anderen met een handig uitnodigingsmailtje inclusief verwijzingen naar de afspreekplek en jouw persoonlijke routeplanner.

Verschillende versies van Roudle

Er zijn verschillende soorten Roudle-afspraakplanners. De gratis versie op www.roudle.com is onze freemium-versie. Deze toont je de werking en helpt je al aardig met het besparen van reistijd, maar deze versie houdt geen rekening met files op het moment van afspreken. Ook is het aantal vertrekpunten beperkt tot 6. Voor bedrijven die méér willen bieden wij de in-company versie Roudle Pro aan. Deze dienst werkt in de huisstijl van uw bedrijf, houdt rekening met uw eigen kantoorlocaties, rekent met acurate fileverwachtingen op het moment van afspreken en ondersteunt tot 12 vertrekpunten. Méér kan ook met onze maatwerkvariant Roudle-Premium.

Hoe slim spreek jij af?

Over ons Aan de slag!

Veelgestelde vragen

Roudle vindt het slimste afspreekpunt, dat is het punt waarbij je met elkaar de kortste totale reistijd hebt als je daar afspreekt. Je kunt 2 tot 6 adressen intypen en wij berekenen binnen een halve minuut wat het optimale punt is om af te spreken; wiskundig juist en objectief de beste plek. Als er logische alternatieven zijn, laten we die ook zien. Spreek je liever af op één van de vertrekpunten (dus bij je collega’s, vrienden, etc), wij laten bij de oplossingen ook zien wat de totale reistijd is als je op een vertrekpunt samenkomt. Zoek je een vergaderaccomodatie of restaurant in die buurt, ook daar helpen we je bij.

Je kunt een specifiek adres intypen, een postcode of een plaatsnaam in Nederland, België of Luxemburg en ziet direct de plek op de kaart. Is er iets misgegaan, voer dan een nieuwe locatie in of klik op ‘verwijder’.

Druk op ‘Bepaal beste plek’ en na ongeveer 30 seconden zie je wat de handigste plek is om af te spreken met zo min mogelijk totale reistijd.

Roudle heeft ambitie om jou volledig te ontzorgen als het gaat om slim afspreken. Daar hoort natuurlijk bij dat onze berekeningen rekening houden met de fileverwachtingen op het moment van afspreken: Op maandagochtend krijg je dan wellicht een ander advies dan op donderdagmiddag. In deze gratis versie van Roudle is filevoorspelling op dit moment NIET actief. In onze corporate afspraakplanners kan deze functie WEL ingeschakeld worden. Neem voor meer informatie over een dergelijke versie contact met ons op. Wij praten u graag bij over de mogelijkheden om files te vermijden voor uw medewerkers.

Ja, geef bij de vertrekpunten aan dat een persoon met OV reist, en we houden hier rekening mee.

In de gratis versie ondersteunen we alleen Nederlandse OV-routes, daarom is het alleen mogelijk om ‘OV’ te selecteren als er géén buitenlandse bestemmingen zijn ingevoerd.

Met Roudle spaar je samen niet alleen reistijd, maar ook brandstofkosten en CO2-uitstoot. Op deze manier draag je bij aan lagere reiskosten voor de groep waarmee je afspreekt én aan een beter milieu.

In het overzichtsscherm zie je per voorgestelde oplossing een inschatting van de kosten van brandstof, de reistijd en afstand per enkele reis per deelnemer, en het totaal hiervan.

Wij rekenen met een gemiddelde prijs per autokilometer van € 0,19. Dit zijn gemiddelde variabele autokosten per kilometer gebaseerd op berekeningen van het NIBUD en ANWB. Wij rekenen met een gemiddelde prijs per OV-kilometer van € 0,17.

Daarnaast hanteren wij een gemiddelde uitstoot van 0,220 kg CO2 per autokilometer en 0,061 kg per OV-kilometer, gebaseerd op berekeningen van Milieucentraal en co2emissiefactoren.nl.

Tja, het geheim van de smid…

We kunnen je wél vertellen dat de Roudle-oplossing niet gebaseerd is op het belang van sponsors. Onze oplossingen komen op objectieve wijze tot stand. Wij zullen nooit een bepaald gebied adviseren omdat daar toevallig een wegrestaurant zit waar wij een relatie mee hebben.

Onder de motorkap vinden wij de beste oplossing door het gebruik van verschillende geavanceerde wiskundige algoritmes en complexe reistijdberekeningen. Voor één advies voeren wij vaak vele honderden berekeningen door, vandaar dat je 20 tot 30 seconden moet wachten op een oplossing.

Vinden we áltijd de meest handige oplossing? Nee, door de complexiteit van de berekeningen kunnen we dat wiskundig niet garanderen, maar meer dan een minuutje zitten we er meestal niet naast. In zo’n 98% van de gevallen is er geen betere oplossing te vinden. Kom je een keer een oplossing tegen die raar is of onjuist lijkt, laat het ons weten; we vinden het belangrijk (en leuk) om onze algoritmes steeds verder te verbeteren.

Op de kaart zie je de ingevoerde vertrekpunten en één of meer slimme plekken om af te spreken. Het Roudle-advies is de grootste blauwe marker, eventueel zichtbare kleine blauwe markers kunnen slimme alternatieven zijn. Naast de markers zie je de totale reistijd van alle reizigers opgeteld.

Daarnaast verschijnen de verschillende alternatieven met de totale reistijden. Om een juiste keuze te maken, hebben we ook de totale afstanden, kosten en CO2-uitstoot van de verschillende alternatieven voor je doorgerekend. Je ziet deze door de pijltjes achter de alternatieven open te klikken.

Wil je in de buurt van de voorgestelde meetingpoints verder zoeken naar hotels, restaurants of andere vergaderfaciliteiten, maak dan daaronder je keuze door de gewenste categorie aan te klikken of een zoekterm in te voeren.

In onze corporate meeting planners voegen we op verzoek ook de eigen vergaderfaciliteiten van uw eigen kantorennetwerk toe.

De grootste blauwe marker, het Roudle-advies, staat inderdaad lang niet altijd in het midden. Dat komt omdat we niet simpelweg het middelpunt (of zwaartepunt) op de kaart prikken, maar snelle routes bepalen en over die routes alle rijtijden doorrekenen. En waar dan het beste punt ligt, is afhankelijk van veel meer factoren, zoals hoe het wegennet er tussen de vertrekpunten uitziet, hoeveel snelwegen er zijn, wat de gemiddelde snelheden op die wegen zijn en hoeveel auto’s naar dit punt moeten rijden. Roudle is dus locatieprikker en meervoudige routeplanner in één.

Zodra je in de rechterkolom een afspreekplek hebt gekozen, zie je welke faciliteiten er daar in de buurt zijn. Deze gegevens zijn gebaseerd op gegevens van de sociale netwerkdienst Foursquare en zijn onderverdeeld in drie categorieën:

 • Bij ‘Restaurants, koffietentjes’ () zie je een breed aanbod van verschillende soorten restaurants, wegrestaurants, broodjeszaken en koffietentjes.
 • Bij ‘Hotels () zie je een breed scala aan hotels, die meestal ook zalen verhuren.
 • Bij ‘Coworking spaces () zie je verschillende soorten co-workspaces en deelkantoren (zoals Regardz, Seats2meet, Regus en Spaces).
 • Met de functie ‘Anders’ kun je eigen zoektermen invoeren, deze verschijnen -indien vindbaar-met het zoek-icoon () op de kaart.

Door op één van de iconen op de kaart te klikken, zie je meer details van de faciliteiten (website, contactgegevens) en kun je recensies lezen. Met de functie ‘Mail deze locatie naar anderen’ opent je mailprogramma met een bericht waarin de adresgegevens van jouw gekozen meetingpoint alvast zijn opgenomen.

Wij laten op de kaart gegevens zien afkomstig van de sociale netwerkdienst Foursquare. Foursquare bevat wereldwijd gegevens van zéér veel restaurants en andere faciliteiten en heeft deze ingedeeld in veel categorieën zoals ‘bagel bars’ of ‘Cambodiaanse restaurants’. Hierbinnen hebben wij een logische selectie gemaakt van detailcategorieën die we in Roudle laten zien.

Als jouw favoriete restaurant, hotel of andere vergaderaccomodatie hier niet tussen staat, dan staat deze dus niet of niet correct in één van de gebruikte categorieën van Foursquare.

Zodra je een hotel of restaurant op het oog hebt, kun je doorklikken naar de website van het hotel of restaurant, of naar hun foursquare-pagina gaan. Vanuit daar heb je in één oogopslag toegang tot de recensies, openingstijden, routebeschrijvingen, overzichten van faciliteiten en nadere contactgegevens van het hotel of restaurant.

Of je gratis parkeren belangrijk vindt, of juist comfortabele overnachtingsmogelijkheden wilt, een leuk terras om met je vrienden of collega’s te borrelen of bepaalde technische faciliteiten nodig hebt, met Roudle en Foursquare vind je snel de juiste plek voor jouw afspraak, met de faciliteiten die jij nodig hebt!

Roudle.com is onze showcase, maar we kunnen ook heel andere diensten ontwikkelen rondom ‘slim afspreken’ die bijdragen aan de productiviteit van uw medewerkers of met het genereren van meer business voor uw locatie.

Zie het overzicht van mogelijke oplossingen die we voor uw organisatie kunnen implementeren.

In onze gratis versie bieden wij op dit moment geen agendaprikker- of datumprikker-functies aan. In onze Premium-versie kunnen we wel slimme agenda-functies toevoegen zodat u in één handeling vergadertijd, -plek, dag en routes met elkaar kunt afspreken. Dan kun je op een moment afspreken waarop iedereen kán en een tijd prikken waarop je zo min mogelijk files hebt…

Er zijn inderdaad al veel soorten routeplanners en mobiliteitsapps. Echter, geen van de bestaande routeplanners, zoals die van de ANWB, TomTom, Google of ViaMichelin biedt de mogelijkheid om aan plaatsbepaling te doen, terwijl er wel veel tijd en geld te besparen is op dit soort plaats-route-problemen.

Wel zijn er enkele apps die je vertellen waar het midden is als je met meerdere mensen wilt afspreken, een Nederlands voorbeeld hiervan was Youpsa (inmiddels beëindigd). Hoewel die misschien lijken op Roudle is de werking ervan wel degelijk anders. Immers, door simpelweg in het midden af te spreken, líjkt het wellicht alsof je tijd, geld en CO2-vervuiling uitspaart, maar dit is vaak niet het geval. Sterker nog: Als je in de buurt van het exacte midden van bijvoorbeeld 3 steden gaat afspreken, kan het best zo zijn dat je op een heel onhandig punt uitkomt. Pas als je slim gaat optimaliseren en grote aantallen punten gaat doorrekenen op de totale reistijd voor de deelnemers bij elkaar opgeteld, vind je de écht slimme oplossingen. Wij hebben deze tools uitgebreid getest en kwamen tot de conclusie dat je vaak 20% tot soms zelfs 50% aan tijd, kosten en emissie kunt besparen door níét in het midden of halverwege af te spreken.

De gratis versie van Roudle is te gebruiken met adressen in Nederland, België en Luxemburg (OV alleen in Nederland). Heeft uw bedrijf behoefte aan planners voor andere landen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Staat je vraag er niet tussen, mail ons dan via info@mobilitylabel.nl.

Waar spreken we af?

Roudle - Wise to meet!

Meer info Aan de slag!
christiaanDe beste plek voor afspraak of vergadering – uitleg